Hírek, információk

Végre beágyazhatók weboldalakba a Reddit-bejegyzések

A Reddit az egyik legnagyobb online közösség, a legfontosabb beszélgetések némelyike a webhelyen zajlik. Azon webalkalmazások közé tartozik, melynek felhasználói felülete jórészt használható magyarul, sőt, Magyarország alreddit (közösség) is létezik. Hála az új beágyazás funkciónak, a Reddit-bejegyzések néhány napja életre kelhetnek a Redditen túl.

A kétszázadik webapphoz értünk

Néhány nap híján hat hónapja nyitotta meg kapuit a weblapunk, 57 webappot tartalmazott a gyűjteményünk a kezdet kezdetén. A mai nap egy mérföldkő a történetünkben, az AirDroiddal a 200. webalkalmazást ünnepeljük.

Élő videók a Facebook interaktív térképén

A Facebook idén februárban indította el az egész világra kiterjedően az élő videoközvetítést a közösségi hálózat felhasználói számára. Tegnap óta pedig elérhető egy térkép, melyen valós időben sugárzott videoközvetítéseket nézhetünk a világ minden tájáról.

Dokumentumok megosztását is támogatja a WhatsApp Web

A WhatsApp múlt héten bocsátotta útjára önálló asztali alkalmazását Windows és Mac rendszerekhez, a napokban pedig a webkliens funkcióit bővítette dokumentummegosztással.

Már klipet is készíthetsz kedvenc játékpillanataidból a Twitchen

Tegnap új funkciót bocsátott útjára az Amazon tulajdonában lévő – magyarul is értő – Twitch. Az élő videoközvetítő platform és gamerközösség reményei szerint az újdonság elősegíti a tartalmuk továbbterjesztését.

Webby-díj 2016

A Webby-díjat 1996 óta minden évben ítélik oda weblapoknak, online filmeknek és videóknak, interaktív hirdetéseknek, mobil helyeknek és alkalmazásoknak, valamint közösségi média tárgyú webhelyeknek a kiválóság és az innováció megbecsülésére az interneten.

A Reddit elindította a képfeltöltést. Felbontja a szövetséget az Imgurral?

Egészen tegnapig nem lehetett képeket feltölteni a Redditre. Ez a Redditnek az Imgur képmegosztó közösséggel kötött nem hivatalos szövetségének a végét jelentheti. Eddig a Reddit szerkesztői oda töltötték fel a képeket és a GIF-eket, majd a hivatkozásokat megosztották a Redditen.

Ma 10 éves a Twitter

Tíz évvel ezelőtt, március 21-én egy tweettel kezdődött. Jack Dorsey társalapító, aki jelenleg az ügyvezető igazgatói tisztet tölti be, ezt tweetelte magyar fordításban: "csak a Twttr-emet állítom be". Azóta minden nap minden pillanatában emberek csatlakoznak az egész világról azokért a dolgokért, melyek leginkább érdeklik őket.

Naponta 200 millió szövegsort fordít automatikusan a Facebook

A Facebook 1,6 milliárd felhasználót ér el a föld minden sarkában. Annak biztosításához, hogy mindenki legalább nyelvi szinten megértse egymást, a Facebook belefogott a saját gépi tanulási algoritmusának fejlesztésébe. A Facebook nyelvi technológiák rendszermérnöki irodájának igazgatója, Alan Packer szerint a digitális bábeli hal egész kiváló munkát végez.

Gombbal könnyíti meg a GIF-ek beszúrását a Twitter

Február közepén röppent fel a hír az angol nyelvű tech-sajtóban, miszerint két évvel a GIF-támogatás megvalósítása után a Twitter hivatalosan is ad egy gombot a tweet-fogalmazó panelhez, hogy megkönnyítse a GIF-ek küldését a tweetekben és a privát üzenetekben.

Ez a webhely cookie-kat használ a hitelesítés, a navigálás és egyéb funkciók kezeléséhez. Webhelyünk használatával Ön elfogadja, hogy ilyen típusú cookie-kat helyezhessünk az Ön eszközére.