A Webapptár HTTPS-re váltott, mert fontos a biztonságod

Féléves fennállásunkat azzal tesszük emlékezetessé, hogy a biztonságos HTTPS protokollon tettük elérhetővé a webhelyünket.

Sokat változott az internet az elmúlt években. Az utóbbi időben gyakran hallani-olvasni arról, hogy jelszavakat loptak el és tettek közzé. Az internetes biztonság, a webhelyek biztonságossá tétele ma már nem luxus, mondhatni követelmény. Ezért váltott a Webapptár is HTTPS-re.

De mit is jelent ez egyáltalán? És miért kell erre odafigyelnünk?

Repüljünk vissza az időben. Az iskolában vagyunk, történelemórán. A két sorral előtted ülő szerelmedről ábrándozol, ahelyett, hogy a tanárnő szavaira figyelnél. Írsz egy üzenetet ennek a különleges valakinek a szórakoztatására, amit az osztálytársaidon keresztül juttatsz el a szerelmedhez. A tanárnő, látva, hogy mi történik, elkobozza a papírt. Ahelyett, hogy elolvasná az irományodat és a kissé merész szavaidat (ami miatt bizonyára az igazgatói irodába küldene), mindaz, amit a tanár lát, mindenféle zagyvaság, ami a titkosírásnak köszönhető, amit te és a szíved vágya használtok.

Ha az internet a történelemóra, akkor Kedves Olvasó, te vagy a szerelmünk (apropó, nagyon jól nézel ki), és úgy gondolhatsz a HTTPS-titkosításra, mint a titkosírásunkra. Biztosítani akarjuk, hogy a gondolataink úgy érjenek el hozzád, hogy senki ne tudja előbb elolvasni őket.

A Webapptár az információtechnológiával foglalkozó internetes kiadvány, ezért lépéseket teszünk a webhelyünkhöz való kapcsolódásod biztonságossá tétele érdekében, a HTTPS pedig mára alapvető online biztonsági követelménnyé vált. Más szóval a legkevesebb, amit a biztonságod érdekében tehetünk, hogy titkosítjuk a neked küldött és a tőled kapott információkat.

Ez a felhasználói bázisunk további növekedése céljából fontos a számunkra. Jelenleg hozzászólhatsz a webalkalmazásokhoz és a blogbejegyzésekhez, azonban további terveink vannak az elkövetkezőkre, és minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy biztonságosan használhasd a webhelyünket.Jelentkezz be vagy regisztrálj, ha hozzá kívánsz szólni
  • Még nincs hozzászólás
Ez a webhely cookie-kat használ a hitelesítés, a navigálás és egyéb funkciók kezeléséhez. Webhelyünk használatával Ön elfogadja, hogy ilyen típusú cookie-kat helyezhessünk az Ön eszközére.