Hogyan némítsuk el zavaró ismerőseinket a közösségi hálózatokban?

Lehetnek olyan munkatársaink, barátaink vagy családtagjaink a közösségi hálózatokban, akiknek nem akarjuk leállítani a követését, csak egy bizonyos időre felfüggeszteni az üzeneteik megjelenését az idővonalunkon, mert nem vagyunk kíváncsiak például az ebédjükre vagy az edzésükre.

Az alábbiakban bemutatom, hogyan lehet ezeket a személyeket a kapcsolat megszakítása nélkül elnémítani.

Twitter

Egyes emberek 140 karakteres vagy akár rövidebb üzenetben is zavaróak tudnak lenni. Szerencsére könnyen elnémíthatjuk őket, anélkül, hogy ők ezt egyáltalán észrevennék. Elnémított twitterező ismerőseink azért még tudnak velünk kommunikálni, és tudnak válaszolni a tweetjeinkre, szóval nem kell aggódnunk amiatt, hogy megsértjük őket.

Az elnémítás engedélyezése a Twitteren

A Twitteren roppant egyszerű a felhasználók elnémítása. Kattintsunk a három pontot ábrázoló Tovább gombra. A megjelenő helyi menüben kattintsunk a Némítás parancsra.

Google+

A Nagy Testvér is gondolt ilyen szituációkra, közösségi hálózatában személyek elnémítására van lehetőség. Ezek lehetnek olyan személyek vagy oldalak, akik vagy amelyek ugyan nem ismerőseink, de üzeneteik valamilyen oknál fogva megjelennek a Google+ kezdőlapunkon, és természetesen zavaró ismerőseinket is elnémíthatjuk.

Profil elnémításe a Google+ hálózatban

Mindössze annyit kell tennünk, hogy felkeressük a felhasználó profilját. A függőleges három pontra kattintva megjelenő helyi menüben válasszuk a Profil némítása parancsot.

Ha tagjai vagyunk olyan Google+ gyűjteményeknek, melyek értesítései zavaróak a számunkra, ezeket is könnyedén kikapcsolhatjuk.

Facebook

Tudom, a Facebookkal kellett volna kezdenem, hiszen itthon és a nagyvilágban ez a legkedveltebb közösségi hálózat. Amiatt hagytam a végére, mert a Facebookon a fenti kettőhöz hasonló egyértelmű megoldás nincs.

Bejegyzés elrejtése az idővonalról a Facebookon

A Facebookon ismerőseink vagy követett oldalaink bizonyos bejegyzéseit rejthetjük el az idővonalunkról. Ha például egyik ismerősünk túl sokat posztol egy olyan Facebook-oldalról, melyekre egyáltalán nem vagyunk kíváncsiak (például játékos oldalakról), akkor az ilyen bejegyzéseket is elrejthetjük, és nyugodtabban görgethetjük tovább az idővonalunkat.

A Google+ kivételével vissza tudjuk keresni, hogy kiket némítottunk el, és ha úgy látjuk, hogy alábbhagyott már ismerősünk offenzívája, akkor feloldhatjuk a "zárlatot". A Twitteren a Beállítások képernyőn az Elnémított felhasználók menüpontra kattintva tekinthetjük meg elnémított ismerőseinket, ahol feloldhatjuk az elnémításukat. A Facebookon a tevékenységnaplónkban tekinthetjük meg az idővonalról elrejtett bejegyzéseket, a szem számára láthatatlan játékokat és alkalmazásokat a Hírfolyam-beállítások panel További lehetőségek megtekintése részben állíthatjuk vissza.

Az elnémítás funkció használata azért szerencsésebb, mert így nem sértjük meg az ismerősünket, és nem vetünk véget egy esetleges több éves barátságnak. Van, aki nem tudja, hol a határ a hatékonyság és a spammelés között.

Neked személy szerint volt már szükséged arra, hogy elnémítsd egy ismerősödet, akinek a bejegyzései nagyon zavaróak voltak a számodra? Vagy ha esetleg épp van ilyen, csak nem tudsz vele mit kezdeni, akkor remélem, tudtam segíteni.Jelentkezz be vagy regisztrálj, ha hozzá kívánsz szólni
  • Még nincs hozzászólás
Ez a webhely cookie-kat használ a hitelesítés, a navigálás és egyéb funkciók kezeléséhez. Webhelyünk használatával Ön elfogadja, hogy ilyen típusú cookie-kat helyezhessünk az Ön eszközére.