Adatvédelmi nyilatkozat

A hatályos magyar jogszabályok vonatkozó rendelkezései alapján Ön a SOFT-TRANS Bt. internetoldalain történő regisztrációval, és a hírlevélre történő feliratkozással hozzájárul ahhoz, hogy a SOFT-TRANS Bt. az Ön adatait a szükség szerint elvégzendő szerkesztési munkálatok, piackutatás, közvetlen üzletszerzés, vagy reklámküldés érdekében a hivatkozott jogszabályi előírások betartása mellett felhasználja.

Felhívjuk figyelmét arra, hogy az adatközlés önkéntes, Ön bármikor jogosult az adatkezelésről tájékoztatást kérni, valamint az adatok módosítását vagy törlését igényelni írásban a következő címen:

SOFT-TRANS Bt.
7932 Mozsgó
Árpád u. 21.

vagy a következő e-mail címre küldött elektronikus üzenetben:

info KUKAC soft-trans PONT hu

Az Ön által rendelkezésre bocsátott adatok valódiságáért felelősséget nem vállalunk. 

Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-93460/2016. 

1. Adatkezelő

A jelen adatkezelési szabályzat és tájékoztató (a továbbiakban: Adatkezelési Szabályzat) a SOFT-TRANS Bt. (7932 Mozsgó, Árpád utca 21–.; cégjegyzékszáma: 02-06-070418; képviseli: Herczeg József Tamás ügyvezető, adatvédelmi nyilvántartási számo): NAIH-93460/2016., NAIH-95091/2016.; e-mail cím: info KUKAC soft-trans PONT hu) mint adatkezelő (a továbbiakban: Adatkezelő) által üzemeltetett, a http://www.webapptar.hu és az ott meghatározott egyéb címeken elérhető webhelyek (a továbbiakban: Webhely) felhasználóinak (a továbbiakban: Felhasználó) a jelen Adatkezelési Szabályzatban meghatározott személyes adatainak kezelésére vonatkozó, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) rendelkezéseinek megfelelő adatkezelési szabályait és a Felhasználók adatvédelmi tájékoztatóját tartalmazza.

2. Általános rendelkezések

Az Adatkezelő a Felhasználó személyes adatait a jelen Adatkezelési Szabályzat alapján az Infotv. rendelkezései szerint kezeli, figyelembe véve az adatvédelemért felelős hatóság (jelenleg: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, melynek székhelye: 1024 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C. és honlapja: www.naih.hu) tájékoztatóit és a nyilvánosságra hozott bírósági gyakorlatot is. A Felhasználó jelen Adatkezelési Szabályzat elfogadásával hozzájárul az Adatkezelőnek az Adatkezelési Szabályzat szerinti adatkezeléséhez. Kérjük, olvassa el a 6. A felhasználó nyilatkozata” pontot is a Felhasználó jelen Adatkezelési Szabályzat elfogadásával tett nyilatkozatainak megismeréséhez.

3. Módosítás

Mindenkinek joga van ahhoz, hogy az Adatkezelő fenntartsa azt a jogot, hogy jelen Adatkezelési Szabályzatot a Felhasználóknak a Webhelyen közzétett tájékoztatása mellett egyoldalúan módosítsa. A módosított Adatkezelési Szabályzatot az Adatkezelő a Webhelyen legkésőbb a módosított Adatkezelési Szabályzat hatálybalépése előtti ötödik (5.) napon közzéteszi. Az Adatkezelő a jelen Adatkezelési Szabályzat megváltoztatásáról a Webhely regisztrált Felhasználói részére a webhelyen létrehozott felhasználói fiókon, illetve mind a regisztrált, mind a nem regisztrált Felhasználók esetében a regisztrációnál vagy a Webhely használatánál megadott elérhetőségek egyikén keresztül is küldhet értesítést legkésőbb a módosított Adatkezelési Szabályzat hatálybalépése előtti ötödik (5.) napon. A Felhasználó kijelenti, hogy rendelkezik a Webhely használatához szükséges internet-hozzáféréssel, és a Webhelyet és/vagy a Felhasználói Fiókját rendszeresen ellenőrzi. Felhasználó kijelenti, hogy jelen Adatkezelési Szabályzat elfogadásával hozzájárul a Felhasználói Fiókon vagy az általa a regisztráció során, vagy a Webhely használatánál megadott elérhetőségeken keresztüli kapcsolattartáshoz.

4. A felhasználók köre

A Felhasználó a Webhelyen egy alkalommal, egyféle módon regisztrálhat (a továbbiakban: Regisztráció). A Regisztráció során megadott adatai alapján a regisztrált Felhasználó igénybe veheti a Webhelyen nyújtott, a Webhely használatát szabályozó Használati feltételek (a továbbiakban: Szerződés) szerinti szolgáltatásokat (a továbbiakban: Szolgáltatások). A regisztrált, a Szolgáltatásokat igénybe vevő Felhasználó vagy a Regisztrációhoz nem kötött Szolgáltatásokat igénybe vevő Felhasználó is magára nézve kötelezőnek fogadja el a jelen Adatkezelési Szabályzat rendelkezéseit azzal, hogy a Felhasználó a Webhelyet információszerzés céljából felkeresi és/vagy a Webhelyre bejelentkezik, és ott további tevékenységével a Webhelyet használja. Ilyen esetben a Felhasználó alatt a Webhelyet látogató vagy használó nem regisztrált Felhasználó is értendő.

A jelen Adatkezelési Szabályzat alapján regisztrált felhasználó az lehet, aki a Regisztráció során szükséges adatokat megadta, és a jelen Adatkezelési Szabályzat 6. pontjában foglalt nyilatkozatokat (a továbbiakban együttesen: Nyilatkozatok) a Webhely használata előtt megtette, továbbá magára nézve kötelezőnek fogadta el a rá vonatkozó Szerződés, valamint a jelen Adatkezelési Szabályzat rendelkezéseit.

A 16. életévét be nem töltött kiskorú természetes személy Felhasználók és egyéb cselekvőképességet korlátozó gondnokság alatt álló Felhasználók hozzájárulását tartalmazó nyilatkozatainak érvényességéhez törvényes képviselőjük (általában a szülő) beleegyezése vagy jóváhagyása is szükséges, ezért az ő sikeres Regisztrációjuk vagy Szolgáltatás használatuk előfeltétele a törvényes képviselő beleegyezésének vagy jóváhagyásának megszerzése a Webhely használatához. A 16. életévét be nem töltött kiskorú vagy egyéb okból korlátozottan cselekvőképes természetes személy Felhasználó Regisztrációját és Webhely használatát ennek megfelelően az Adatkezelő úgy értelmezi, hogy a Szolgáltatások igénybevételéhez és a Webhely használatához előzetesen beszerezte törvényes képviselőjének beleegyezését, illetve jóváhagyását, amely a Felhasználó tevékenységéért történő teljes felelősségvállalást is magában foglalja és azt az Adatkezelő kérésére bármikor az Adatkezelő rendelkezésére bocsátja. A cselekvőképtelen (14 év alatti vagy cselekvőképességet kizáró gondnokság alatt álló) Felhasználó a Webhelyen önállóan nem regisztrálhat, nyilatkozatokat nem tehet, nevében törvényes képviselője (általában a szülő) regisztrálhat és tehet jognyilatkozatokat és a Felhasználói tevékenységért ő vállalja a felelősséget.

5. Az adatkezelési szabályzat célja

A jelen Adatkezelési Szabályzat célja, hogy meghatározza a Felhasználó a 8. A kezelt személyes adatok köre pont szerinti és az Adatkezelő által kezelt személyes adatainak körét, az adatkezelés módját, továbbá biztosítsa az Infotv.-nek és az egyéb vonatkozó jogszabályoknak megfelelően a természetes személy Felhasználók magánszférájának tiszteletben tartását, az adatvédelem és az adatbiztonság követelményeinek érvényesülését, továbbá, hogy megakadályozza a Felhasználó személyes adataihoz való illetéktelen hozzáférést, az adatok megváltoztatását és illetéktelen nyilvánosságra hozatalát vagy felhasználását.

6. A felhasználó nyilatkozata

A Felhasználó a Regisztrációval megerősíti, hogy teljes körűen megismerte és elolvasta a jelen Adatkezelési Szabályzatot, továbbá az abban foglalt rendelkezéseket magára nézve kötelezőnek fogadja el, és önkéntesen, tájékozottan és határozottan hozzájárul, hogy az Adatkezelő az Adatkezelési Szabályzatban meghatározott személyes adatait az abban meghatározott adatkezelési célok érdekében kezelje az Infotv. és a jelen Adatkezelési Szabályzat rendelkezéseinek megfelelően.

A Felhasználó kijelenti, hogy a jelen Adatkezelési Szabályzat elfogadásával együtt megismerte és elolvasta a Szerződés rendelkezéseit, amelynek elfogadása a Regisztráció érvényességének és a Webhely használatának feltétele.

A Felhasználó a Regisztrációjával hozzájárul ahhoz, hogy az általa önkéntesen megadott személyes, illetve egyéb adatait az Adatkezelő tudományos, közvélemény- vagy piackutatás, közvetlen üzletszerzés, valamint reklámhírlevél, direkt marketing és telemarketing/telesales céljából kezelje. A hozzájárulását természetesen bármikor visszavonhatja a jelen Adatkezelési Szabályzat 1. pontjában megadott elérhetőségek egyikén.

A Felhasználó kijelenti, hogy a Regisztráció során megadott adatok a valóságnak megfelelnek, illetve más személyhez fűződő jogait nem sértik.

A regisztrált felhasználók kijelentik, hogy a Felhasználói Fiókjukat tudomásukkal használó egyéb Felhasználók Felhasználói tevékenységéért a felelősséget vállalják, és teljes mértékben helytállnak az Adatkezelő felé.

Az Adatkezelő a webszerver által küldött, változó tartalmú, alfanumerikus, a felhasználó számítógépén rögzülő és előre meghatározott érvényességi ideig tárolásra kerülő információcsomagokat, azaz cookie-kat (sütiket) használhat a Szolgáltatásokhoz és a Webhelyhez. Az Adatkezelő által használt cookie-k fajtáiról, működésükről és letiltásuk lehetőségeiről a 13. „Anonim Felhasználó-azonosító (cookie) elhelyezése” pontban olvashat bővebben.

A Felhasználó kijelenti, hogy megértette az Adatkezelő tájékoztatását, és ennek megismerése után hozzájárul, hogy a cookie-kat a Szolgáltatások igénybevételéhez használt végberendezésén (eszközén) az Adatkezelő egy (1) évig elhelyezze, továbbá hozzájárul az ehhez kapcsolódó adatkezeléshez.

A Felhasználó hozzájárulását a cookie-k letiltásával természetesen bármikor visszavonhatja. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a cookie-k letiltása műszaki kihatással lehet arra, hogy az Adatkezelő a továbbiakban mennyiben tudja teljesíteni az egyes Szolgáltatásokat az adott Felhasználó részére.

7. Adatkezelési célok

A Felhasználók személyes adatainak kezelése az Adatkezelő által a Webhelyen keresztül nyújtott Szolgáltatások igénybevétele, nyújtása, fenntartása, védelme és a Szerződésben foglaltaknak a teljesítése érdekében, továbbá a Szolgáltatások továbbfejlesztése, illetve új szolgáltatások fejlesztése érdekében, az Adatkezelő és a Felhasználó védelmére, az Adatkezelőnek a Szolgáltatásokkal kapcsolatos tevékenységének, ideértve különösen a Webhelyre feltöltött tartalmak megjelenítésének, a Webhelyen indított vagy kezdeményezett tevékenységek előkészítésének, lebonyolításának, továbbá az Adatkezelő tevékenységének támogatására, és az ehhez kapcsolódó promóciós célokra (hírlevél küldésére, ajándékakciókban való részvételre, termékek/szolgáltatások ajánlására) történő felhasználása érdekében kerül sor.

Az Adatkezelő a Felhasználó anonimizált személyes adatait statisztikai célokra használja fel.

8. A kezelt személyes adatok köre

A Felhasználók személyes adatainak védelmével kapcsolatos előírások kizárólag a természetes személyekre vonatkoznak, tekintettel arra, hogy a személyes adatok is kizárólag természetes személyek vonatkozásában értelmezhetőek, ezért jelen Adatkezelési Szabályzat kizárólag természetes személyek személyes adatainak kezelésére terjed ki.

Az Adatkezelő csak olyan személyes adatokat rögzít, melyeket a Felhasználó önkéntesen ad meg. A Felhasználó személyes adatainak megadásával hozzájárul ahhoz, hogy személyes adatai az Adatkezelő adatbázisába a jelen Adatkezelési Szabályzattal összhangban bekerüljenek.

8.1. A felhasználók azonosítása érdekében kezelt személyes adatok. Az Adatkezelő a Felhasználók alábbi személyes adatait kezeli az azonosítás érdekében:

  1. Felhasználó természetes személyazonosító adatai: vezeték- és utónév.
  2. Felhasználó Regisztráció során megadott e-mail címe.
  3. Felhasználó lakcíme, postacíme.
  4. Felhasználóneve és jelszava.
  5. Felhasználó által önkéntesen megadott személyes információ (például foglalkozás, beosztás, érdeklődési kör) és egyéb adat.
  6. A Webhelyen az Adatkezelő bizonyos tevékenységekhez a Felhasználók egyéb személyes adatát is kérheti (például nyereményjátékokhoz, promóciókhoz a Felhasználó címe vagy egyéb személyes adata, a Felhasználó születési helye és ideje meghatározott korosztállyal közölhető ajánlat esetében), azonban ezek megadása önkéntes, és az Adatkezelő a megadott személyes adatot csak a megjelölt célra és aktivitáshoz kapcsolódóan és az azokhoz szükséges ideig használja fel. Ezen adatkezelésekre is a jelen Szabályzat az irányadó.

8.2. A szolgáltatások igénybevétele érdekében kezelt adatok

  1. a felhasználó számítógépének IP-címe,
  2. a Webhelyen történő bejelentkezés kezdő és befejező időpontja, illetve
  3. a Felhasználó számítógépének beállításától függően a böngésző és az operációs rendszer típusa,
  4. a Felhasználó Webhellyel kapcsolatos aktivitására vonatkozó adatok (például szalagreklám kattintások számának követése).

A fenti adatokat a rendszer automatikusan naplózza. Ezek az információk személyes azonosításra nem alkalmasak, az Adatkezelő a naplófájlban található adatokat nem kapcsolja össze egyéb személyes adatokkal, az adatokat trendelemzésekhez, oldalhasználati statisztikák készítéséhez, a szolgáltatások adminisztrálásához, a Felhasználói igények elemzéséhez és kielégítéséhez használja fel, melyek hozzájárulnak a Szolgáltatások színvonalának fejlesztéséhez.

Adatkezelő hirdetéseinek megjelenítéséhez külső hirdető cégeket is használhat. Ezek a cégek felhasználhatnak egyes adatokat a Felhasználónak ezen vagy más webhelyen végzett látogatásáról (nem használhatják fel azonban a Felhasználó nevét, e-mail címét vagy telefonszámát), annak érdekében, hogy megfelelő (és a Felhasználót érdeklő) hirdetéseket biztosíthassanak. Ha további tájékoztatást szeretne kapni erről a gyakorlatról és annak lehetőségéről, hogy a vállalatok ne használhassák fel az információkat, kérjük, írjon a jelen Adatkezelési Szabályzat 1. pontjában megadott elérhetőségek egyikére.

A Felhasználó által megadott e-mail címre az Adatkezelő a következő célból küldhet értesítést:

  • a szolgáltatás részét képező rendszerüzenetek küldése;
  • regisztráció és annak jóváhagyási visszaigazolása és Felhasználói Fiókkal kapcsolatos információk küldése, illetve adatfrissítés céljából;
  • a szolgáltatással kapcsolatos emlékeztetők;
  • válaszok kért információkra, szolgáltatással kapcsolatos információk;
  • hírlevél;
  • promóciós ajánlatok.

A rendszerüzeneteket az Adatkezelő minden Felhasználó számára megküldi, az ilyen „értesítési listáról” nem lehet leiratkozni, mert az a Szolgáltatással kapcsolatos, Felhasználói érdekeket érvényre juttató tájékoztatást megvalósító elemi kommunikációs igényeket elégíti ki. Mindazonáltal az Adatkezelő vállalja, hogy az ilyen kommunikációs lehetőségeket csak a szükséges mértékben veszi igénybe, és az ilyen lehetőségeket marketing célokra nem használja fel.

Az Adatkezelő minden reklám vagy promóciós célú e-mail esetén –– amennyiben küld ilyet a Felhasználónak –– biztosítja az ezekről történő leiratkozás lehetőségét, így a későbbiekben ezeket a Felhasználó már nem kapja meg.

Regisztrációs űrlapok: az ilyen oldalakon Adatkezelő a kapcsolatfelvételhez szükséges személyes adatokat (regisztráció típusától függően nevet, születési nevet, születési helyet, időpontot, anyja nevét, nemet, okmányazonosítót, e-mail címet) kéri el.

Hírlevél: az Adatkezelő hírlevélküldő szolgáltatást is üzemeltet a Webhelyen. Ha a Felhasználó szeretne a Szolgáltatások igénybevételével, a Szolgáltatásokhoz kapcsolódó újdonságokkal kapcsolatos hírlevelet kapni, kizárólag azt az e-mail címet kéri el az Adatkezelő a Felhasználótól, amelyre a hírlevelet várja. A hírlevél reklámajánlatot, illetve promóciós célú ajánlatot is magában foglalhat. A Felhasználók jelen Adatkezelési Szabályzat elfogadásával kifejezetten hozzájárulnak ahhoz, hogy az Adatkezelő hírlevele útján saját nevében reklámajánlatokkal keresse meg őket a hírlevél fogadására megadott elérhetőségein. Azok a Felhasználók, akik a Webhelyen esetlegesen felkínált hírlevél-szolgáltatás megrendelése után bármikor úgy döntenek, hogy nem szeretnék tovább kapni a hírleveleket, úgy a hírlevélben és a Webhelyen megjelölt módon, illetve az Adatkezelőnek a jelen Szabályzat 1. pontjában megjelölt elérhetőségére küldött e-mail vagy postai üzenet segítségével lemondhatják a szolgáltatás igénybevételét.

Saját üzletszerzés: a Felhasználók jelen Adatkezelési Szabályzat elfogadásával kifejezetten hozzájárulnak ahhoz, hogy az Adatkezelő saját üzletszerzési céljából kezelheti személyes adataikat. A hozzájárulás megadása, illetve visszavonása a Felhasználói jogviszony fennállása alatt bármikor lehetséges a Webhelyen vagy a jelen Adatkezelési Szabályzat 1. pontjában feltüntetett elérhetőségeken. Az Adatkezelő bizonyos szolgáltatásaihoz kapcsolódóan adott időközönként tájékoztató anyagokat küldhet ki a Felhasználóknak, melyekben a Szolgáltatásokhoz kapcsolódó újdonságokról ad hírt. Azok a Felhasználók, akik nem kívánnak ilyen leveleket kapni, e szándékot tudató e-mail elküldésével a jövőben bármikor lemondhatják e tájékoztató szolgáltatást a jelen Adatkezelési Szabályzat 1. pontjában feltüntetett e-mail címen.

Promóciós ajánlatok küldése, direkt marketing: Adatkezelő a Felhasználók számára –– hozzájárulásuktól függően –– bizonyos időközönként tájékoztató célú körleveleket küldhet a Webhely új szolgáltatásairól, speciális ajánlatokról. Adatezelő ennek érdekében a Felhasználók e-mail címét, nevét és postacímét kezeli. Amennyiben a Felhasználók nem akarják az ilyen promóciós leveleket a továbbiakban fogadni, bár korábban e szándékukat nem jelezték, lemondhatják az Adatkezelőnél a jelen Adatkezelési Szabályzat 1. pontjában feltüntetett elérhetőségeken.

Értesítés regisztráció megtörténtéről, szolgáltatások tartalmának változásáról: regisztrációhoz, előfizetéshez kötött Szolgáltatások területén az új Felhasználónak egy első üdvözlő üzenetet küldünk a megadott e-mail címre, melyben a Szolgáltatáshoz fontos információkat is közlünk (aktiváló kód). Az aktiválókód segítségével történt aktiválás után is értesítjük a Felhasználót (visszaigazolás). Amenynyiben Adatkezelőnek valamely Szolgáltatáshoz kapcsolódóan a Szolgáltatás tartalmát, minőségét, igénybevételi lehetőségeit érintő változásokról kell információt továbbítania a Felhasználók számára, akkor a Felhasználói érdekek figyelemmel kísérése és érvényesítése céljából tájékoztatási kötelezettségének eleget téve e-mail értesítést küld. Adatkezelő az ilyen szolgáltatás-értesítéseket minden Felhasználó számára megküldi, az ilyen „értesítési listáról” nem lehet leiratkozni, mert az a szolgáltatással kapcsolatos, Felhasználói érdekeket érvényre juttató tájékoztatást megvalósító elemi kommunikációs igényeket elégíti ki. Mindazonáltal az Adatkezelő vállalja, hogy az ilyen kommunikációs lehetőségeket csak a szükséges mértékben veszi igénybe, és az ilyen lehetőségeket marketing célokra nem használja fel.

A Felhasználó a jelen Adatkezelési Szabályzat elfogadásával hozzájárul, hogy az Adatkezelő az általa feltöltött adatokat, amennyiben nyilvánosként lettek feltöltve, a jelen Adatkezelési Szabályzat 6. pontjában megadott, Nyilatkozatban foglalt egyedi, tájékozott és önkéntesen megadott határozott hozzájárulása, illetve a jelen bekezdésben foglalt hozzájárulása alapján a nyilvánosság számára hozzáférhetővé tegye a Webhelyen. Amennyiben a Felhasználó hozzájárul önkéntesen megadott adatainak egyéb webhelyeken való megosztásához is, azzal egyúttal tudomásul veszi, hogy az egyéb webhelyekre azok saját adatvédelmi szabályzatai vonatkoznak, amelyekkel kapcsolatban az Adatkezelőt felelősség nem terheli. A Felhasználó jelen hozzájárulása alapján az Adatkezelő jogosult arra, hogy a nyilvánosként megadott adatokat a Webhelyhez, illetve az Adatkezelő tevékenységéhez, illetve működéséhez kapcsolódó promóciós célokra felhasználja.

A Szolgáltatások használata során naplófájlban rögzítésre kerülő személyes adatok esetében az adatok tárolása kizárólag statisztikai célokat szolgál. A Felhasználó a jelen Adatkezelési Szabályzat elfogadásával hozzájárul ahhoz, hogy az Adatkezelő a Szolgáltatások működtetéséhez szükséges anonimizált statisztikai adatgyűjtést végezzen. A Felhasználó a 14-15. pontban foglaltak szerint megtilthatja adatainak ilyen célú felhasználását.

A Felhasználó egyedül felelős az általa önkéntesen és célzottan az Adatkezelőnek továbbított személyes és egyéb adatokért, akár sajátjai, akár harmadik személy adatai, és azok továbbításáért, ezzel kapcsolatban az Adatkezelőt mentesíti, és harmadik személy felé helytáll minden, ilyen továbbításból vagy a jóváhagyások be nem szerzéséből eredő vagy azzal kapcsolatos igénnyel szemben.

A Felhasználók adataikat a Szolgáltatás Profilom menüpontjában, vagy a jelen Adatkezelési Szabályzat 1. pontjában megadott elérhetőségek egyikén módosíthatják.

Az Adatkezelő összekötheti a Felhasználói adatbázist és a Szolgáltatások megszemélyesítési alrendszerét. Erre a személyre szabott Felhasználói élmény fokozása érdekében van szükség.

9. Az adatkezelés jogalapja és módja

Az Adatkezelő a Felhasználó személyes adatait kizárólag a jelen Adatkezelési Szabályzat 7. Adatkezelési célok pontjában meghatározott célok érdekében és a jelen Adatkezelési Szabályzat 10. Az adatkezelés időtartama pontjában meghatározott időtartamig kezeli, valamint biztosítja, hogy az adatkezelés minden szakaszában az adatkezelés céljának megfelelően történjen. A Felhasználó jelen Adatkezelési Szabályzat elfogadásával kijelenti, hogy az adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásának megadása, valamint az ezt követő adatszolgáltatás minden esetben az Infotv. 5. § (1) bekezdése alapján a Felhasználó önkéntes, tájékozott és határozott hozzájárulásán alapul. Ez az önkéntes, tájékozott és határozott hozzájárulás adja az Adatkezelő jelen Adatkezelési Szabályzat által meghatározott adatkezelésének jogalapját.

10. Az adatkezelés időtartama

Az adatkezelés időtartama a Szolgáltatás igénybevételi lehetőségének megszűnésétől (így különösen a Regisztráció törlésétől) számított öt (5) év, tekintettel arra, hogy a Szolgáltatás megszűnését követően ennyi időn belül merülhet fel az Adatkezelőnek, harmadik személynek a Felhasználóval vagy a Felhasználó tevékenysége miatt az Adatkezelővel szembeni polgári jogi igénye, és így biztosítja, hogy a Felhasználó kiléte visszakereshető maradjon, és az Adatkezelő szükség esetén érvényesíthesse a Felhasználóval szemben a számára vagy harmadik fél számára okozott kár- vagy más polgári jogi igényét.

Az Infotv.-nek megfelelően, ha a személyes adat felvételére a Felhasználó hozzájárulásával került sor, akkor az Adatkezelő a felvett adatokat a rá vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából (ilyen lehet például szerződés teljesítése, vagy az Adatkezelő valamely jogszabályi kötelezettségének teljesítése érdekében szükséges adatkezelés), vagy az Adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából, ha ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll – további külön Felhasználói hozzájárulás nélkül, valamint a Felhasználó hozzájárulásának visszavonását követően is kezelheti.

11. Adatbiztonság

Az Adatkezelő az Infotv. 7. §-a szerinti kötelezettségének megfelelően mindent megtesz annak érdekében, hogy gondoskodjon a Felhasználó adatainak biztonságáról, megteszi továbbá azokat a szükséges technikai és szervezési intézkedéseket, és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek az Infotv., valamint az egyéb adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek.

A Szolgáltatásoknak ún. felhőalapú (cloud) alkalmazások is a részei. A felhőalkalmazások jellemzően nemzetközi, illetve határokon átnyúló természetűek, és pl. az adattárolás céljait szolgálják, amikor nem a Felhasználó számítógépe/vállalati számítóközpontja az adattároló, hanem egy, a világ bármely pontján elhelyezhető szerverközpont. A felhőalkalmazások fő előnye, hogy földrajzi helytől lényegében független, nagy biztonságú, rugalmasan bővíthető informatikai tároló és feldolgozó kapacitást nyújtanak.

Az Adatkezelő a lehető legnagyobb odafigyeléssel választja meg a felhőszolgáltatásokat biztosító partnereit, mindent megtesz, hogy azokkal a Felhasználók adatbiztonsági érdekeit is szem előtt tartó szerződést kössön, azok adatkezelési elvei számára átláthatóak legyenek és az adatbiztonságot rendszeresen ellenőrizze.

Hiperhivatkozások: lehetséges, hogy az Adatkezelő Webhelyén utalás, hiperhivatkozás található a szolgáltatók által üzemeltetett oldalakra (ideértve a bejelentkezési, megosztási lehetőségre mutató gombokat, logókat is), ahol az Adatkezelő semmilyen befolyással nem bír a személyes adatok kezelésével kapcsolatos gyakorlatra. Felhívjuk a Felhasználók figyelmét, hogy amennyiben ilyen hiperhivatkozásokra kattintanak, más szolgáltatók oldalaira kerülhetnek átirányításra. Ilyen esetekben javasoljuk, hogy mindenképpen olvassák el ezeknek az oldalaknak a használatára érvényes adatkezelési szabályokat. Jelen Adatkezelési Szabályzat csak az Adatkezelő által üzemeltetett Webhelyre érvényes. Amennyiben bármilyen adatát a Felhasználó külső webhelyen módosítja, törli, az nem fogja érinteni az Adatkezelő általi adatkezelést, az ilyen módosításokat a Webhelyen is el kell végeznie.

12. Adattovábbítás, adatok összekapcsolása

A Felhasználó személyes adatai harmadik személyeknek csak a Felhasználó jelen Adatkezelési Szabályzat szerinti előzetes és tájékozott hozzájárulása esetén, valamint az Adatkezelő jogszabályi kötelezettségeinek teljesítése érdekében, az arra jogosult hatósági megkeresések alapján továbbíthatók, illetve a különböző adatkezelések csak ebben az esetben kapcsolhatók össze, feltéve, hogy az adatkezelés feltételei minden egyes személyes adatra nézve teljesülnek. Az Adatkezelő hatósági adatkérések teljesítése előtt minden egyes adat tekintetében megvizsgálja, hogy valóban fennáll-e az adattovábbítás jogalapja, kötelezettsége.

A Felhasználó jelen Adatkezelési Szabályzat elfogadásával kijelenti, hogy tudomással bír arról, hogy az Adatkezelő által kezelt adatok átadásra kerülnek az Adatkezelő megbízása alapján az adatfeldolgozást, számlázást, könyvelést, a követelések kezelését, a kézbesítést, az ügyfélszolgálatot végző személyek, illetve a jogviták rendezésére jogszabály alapján jogosult szervek részére. A személyes adatokat a fentiek szerint átvevők az Adatkezelőnek biztosítanak szolgáltatásokat és elsősorban Magyarországon vagy az Európai Gazdasági Térségben működnek helyileg. Ezek a személyek az Adatkezelő utasításai szerint járnak el az adatokkal, és nem használhatják fel ettől eltérő célra az adatokat, illetve őket titoktartási és adatvédelmi kötelezettség terheli.

Az Adatkezelő összekötheti a Felhasználói adatbázist és a Szolgáltatások megszemélyesítési alrendszerét. Erre a személyre szabott Felhasználói élmény fokozása érdekében van szükség.

Kérjük, olvassa el a 11. „Adatbiztonság” és a 13. „Anonim felhasználó-azonosító (cookie) elhelyezése” pontokat is az adattovábbítás tekintetében.

13. Anonim felhasználó-azonosító (cookie) elhelyezése

13.1. Saját cookie-k elhelyezése

Az anonim felhasználó-azonosító (cookie) egy olyan egyedi –– azonosításra, illetve profilinformációk tárolására alkalmas –– jelsorozat, melyet a szolgáltatók a Felhasználó számítógépén helyeznek el. Fontos tudni, hogy az ilyen jelsorozat önmagában semmilyen módon nem képes a Felhasználót azonosítani, csak a Felhasználó számítógépének felismerésére alkalmas. Az internet hálózati világában a személyhez kötődő információkat, a személyre szabott kiszolgálást csak akkor lehet biztosítani, ha a szolgáltatók egyedileg tudják azonosítani ügyfeleik szokásait, igényeit. Az anonim azonosításhoz azért fordulnak a szolgáltatók, hogy egyfelől többet tudhassanak meg az ügyfelek információhasználati szokásairól abból a célból, hogy tovább javíthassák szolgáltatásaik színvonalát, illetve másfelől a testre szabási lehetőségeket kínálhassák ügyfeleiknek.

A cookie-k segítségével tárolhatjuk például a Felhasználók preferenciáit és beállításait; ezek segítenek a bejelentkezésben; személyre szóló hirdetéseket jeleníthetnek meg, valamint elemzik a webhely működését. Mindezek érdekében az olyan Felhasználói tevékenységek, mint például relevancia, ajánló, keresések, megnyitások, legfontosabb és leggyakrabban használt funkciók adatainak gyűjtésére és követésére használunk szolgáltatásokat.

Flash cookie-kat arra használunk, hogy például megmondja nekünk, hogy a Felhasználó járt-e már valaha a webhelyünkön, illetve segít azonosítani azokat a funkciókat/szolgáltatásokat, melyek a Felhasználót a leginkább érdekelhetik. A kereső és a Flash cookie-k növelik az online élményt azáltal, hogy megőrzik a Felhasználó által preferált információkat, amíg egy adott oldalon tartózkodik. Sem a kereső, sem a Flash cookie-k nem tudják a Felhasználót személy szerint beazonosítani, valamint ő vissza tudja utasítani a böngésző cookie-kat a böngésző beállításain keresztül,– azonban ilyen cookie-k nélkül nem tudja majd kihasználni a webhelyünk minden szolgáltatását.

Amennyiben a Felhasználó nem szeretné, hogy ilyen azonosító jel kerüljön a számítógépére, módja van a böngészőjét úgy beállítani, hogy az ne engedje meg az egyedi azonosító jel elhelyezését. Ebben az esetben azonban lehetséges, hogy a Szolgáltatásokat nem, vagy nem olyan formában éri majd el a Felhasználó, mintha engedélyezte volna az azonosítók elhelyezését.

A Szolgáltatásokat nagyszámú Felhasználónk használja változatos szoftver- és hardver-környezetben, eltérő felhasználási céllal és területtel. A Szolgáltatások fejlesztése akkor igazodhat legjobban Felhasználóink igényeihez és lehetőségeihez, ha felhasználási szokásaikról és igényeikről átfogó képet kapunk. Felhasználóink nagy száma miatt azonban a személyes megkeresés és visszajelzés mellett hatékony kiegészítő módszer, ha a szokásaikat és a Szolgáltatások futtatási környezetére vonatkozó adatokat automatizált módszerrel is gyűjtjük és elemezzük.

13.2. Harmadik fél cookie-jainak elhelyezése

A Webhely a Google, Inc. (székhely: 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View CA 94043) (a továbbiakban: Google) által nyújtott Google Analitika (a továbbiakban: Google Analytics) webanalitikai szolgáltatást használja. A Google Analytics is „cookie-kat (sütiket), az Ön számítógépén elhelyezett szövegfájlokat használ, melyek célja, hogy segítsék a webhely használatának elemzését. Az Adatkezelő tájékoztatja a Felhasználót és a Felhasználó a Szerződés elfogadásával kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy a cookie-k által generált, a Webhely használatára vonatkozó információkat (ideértve az Ön IP-címét) a Google amerikai egyesült államokbeli szervereire továbbítja, és ott tárolja. A Webhely használatával a Felhasználó hozzájárul adatainak továbbításához a fentiekben meghatározott módon és célokra. A Google ezeket az információkat a Webhely Felhasználó által történő használatának értékelésére, elemzésére, a Webhelyen végrehajtott tevékenységekről szóló jelentések összeállítására, valamint a Webhelyen végrehajtott tevékenységekkel és az internethasználattal kapcsolatos egyéb szolgáltatások nyújtására használja. A Google felelős a fent meghatározott adattovábbítás és -feldolgozás jogszerűségéért és az azokkal kapcsolatos károkért, igényekért. Amennyiben kérdése, kérése merülne fel a fentiekkel kapcsolatosan, a jelen Adatkezelési Szabályzat 1. pontjában meghatározott e-mail címen érhet el minket.

Az Adatkezelő a Felhasználóknak küldött hírlevelében vagy egyéb szolgáltatásainál követő azonosítókat (tracking ID) is használhat a felhasználói szokások fejlesztése és nyomon követésének céljára:

  • Google Adsense,
  • Google Co-op (search),
  • Adverticum,
  • Gemius,
  • Median Webaudit,
  • OpenX,
  • Facebook (likebox, share),
  • Addthis.com (share),
  • Apple Inc. (meta tag).

14. A felhasználók jogai, jogérvényesítési lehetőségek

A Felhasználó tájékoztatást kérhet az adatkezelésről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, zárolását, illetve téves adat esetén annak törlését. A személyes adatok kezelésével összefüggésben őket megillető jogokat az érintettek a Regisztráció során megadott e-mail címekre megküldött értesítés útján gyakorolhatják. A Felhasználó tájékoztatásra irányuló, illetve törlés iránti kérelmét e-mailben a jelen Adatkezelési Szabályzat 1. pontjában található e-mail címre juttatja el.

(a) Tájékoztatás

Személyes adatai kezeléséről a Felhasználó az Infotv. 14. § a) pontja alapján tájékoztatást kérhet. Az Adatkezelő kérésre tájékoztatást ad a Felhasználónak az általa kezelt adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, arról, ha a Felhasználó adatait a jelen Adatkezelési Szabályzat 7. pontjának utolsó bekezdése szerint kezeli és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat. A tájékoztatás kiterjed a Felhasználó adatkezeléssel kapcsolatos jogaira és jogorvoslati lehetőségeire is. Az adatkezelésről való tájékoztatás iránti kérelmet e-mailben a jelen Adatkezelési Szabályzat 1. pontjában található e-mail címre kérjük eljuttatni, amire huszonöt (25) munkanapon belül választ kap az érintett. Ezen tájékoztatás ingyenes, ha a tájékoztatást kérő az adott évben azonos területre vonatkozó tájékoztatási kérelmet az Adatkezelőhöz még nem nyújtott be. Egyéb esetekben az Adatkezelő a tájékoztatási kérelem teljesítését költségtérítéshez kötheti. A tájékoztatás a 10. pontban meghatározott adatkezelési időtartamon belül lehetséges.

(b) Törlés

Az Adatkezelő a személyes adatot törli, amennyiben azt a Felhasználó –a lenti c) pontra tekintettel –kéri. Ha egy előzetesen felmerült jogvitában vagy jogszabályi, illetve jogszabályon alapuló felügyeleti előírásra tekintettel vagy a Felhasználóval kötött és még hatályos Szerződés teljesítésére tekintettel a személyes adatot egyéb okból meg kell őrizni, vagy az adat a Felhasználón kívül más személyes adatát is elválaszthatatlanul és törölhetetlenül tartalmazza (például képfelvétel), a soron kívül kért törlés nem feltétlenül jelenti a felvétel teljes körű elérhetetlenné tételét, a továbbiakban azonban a felvétel csak a törlést kizáró célra használható fel. A törlést az Adatkezelő költségmentesen végzi. A Felhasználó saját személyes adatainak törlési igényét a Webhelyen az ezt a célt szolgáló menüpont használatával vagy e-mailben a jelen Adatkezelési Szabályzat 1. pontjában található e-mail címen jelzi az Adatkezelőnek. A Felhasználó önkéntes döntése és kérése alapján, törlési igényének beérkezésétől számított huszonöt (25) napon belül az Adatkezelő törli az adatokat. A Felhasználó a személyes adatok kezeléséhez való hozzájárulás visszavonásával, illetve az adatok törlésére vonatkozó kérelemmel valamennyi, a Regisztrációhoz kapcsolódó aktivitásban való részvétel jogáról is lemond. A törlés minden esetben költségmentes.

Az Adatkezelő a helyesbítésről és a törlésről az érintettet értesíti, kivéve, ha az értesítés mellőzése az érintett jogos érdekét nem sérti.

(c) Zárolás

Törlés helyett az Adatkezelő zárolja a személyes adatot, ha a Felhasználó ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené a Felhasználó jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adatot az Adatkezelő kizárólag addig kezeli, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.

(d) Megjelölés

Az Adatkezelő megjelöli az általa kezelt személyes adatot, amennyiben a Felhasználó vitatja annak helyességét vagy pontosságát, viszont a vitatott személyes adat helytelensége vagy pontatlansága nem állapítható meg egyértelműen.

Amennyiben az Adatkezelő a Felhasználó helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő harminc (30) napon belül írásban közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának indokait, illetve tájékoztatja a Felhasználót a bírósági jogorvoslat, továbbá az adatkezelési hatósághoz fordulás lehetőségéről.

15. Tiltakozási jog és jogorvoslati jogok

(a) Tiltakozási jog

A Felhasználó vagy bárki, akinek a személyes adata az Adatkezelőhöz került, tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha

  • a személyes adatok kezelése (továbbítása) kizárólag az Adatkezelő vagy az adatátvevő jogának vagy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha az adatkezelést törvény engedi vagy rendelte el;
  • a tiltakozás jogának gyakorlását egyébként törvény lehetővé teszi.

Az Adatkezelő – az adatkezelés egyidejű felfüggesztésével – a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legfeljebb tizenöt (15) nap alatt megvizsgálja, és annak eredményéről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Amennyiben a tiltakozás indokolt, az Adatkezelő az adatkezelést megszünteti, és az adatokat zárolja. Az Adatkezelő köteles a tiltakozásról, illetőleg az annak alapján tett intézkedésekről értesíteni mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

Amennyiben a Felhasználó az Adatkezelőnek a tiltakozás alapján meghozott döntésével nem ért egyet, vagy az Adatkezelő a döntésre megadott határidőt elmulasztja, az ellen – a döntés közlésétől vagy a határidő utolsó napjától számított harminc (30) napon belül – bírósághoz fordulhat.

(b) Jogérvényesítés

A Felhasználó jogérvényesítése az Infotv., valamint a Polgári Törvénykönyv (a továbbiakban: Ptk.) alapján lehetséges. A Felhasználó a jogainak megsértése esetén bírósághoz, vagy a jelen Adatkezelési Szabályzat 2. pontjában megjelölt adatvédelmi hatósághoz fordulhat. Az adatvédelmi hatóságnál bejelentéssel bárki vizsgálatot kezdeményezhet arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye áll fenn. A perre pedig az Adatkezelő székhelye szerinti törvényszék az illetékes. A per –– az érintett választása szerint –– az érintett lakóhelye (tartózkodási helye) szerinti törvényszék előtt is megindítható. A jogérvényesítés módját, valamint az Adatkezelő kötelezettségeire vonatkozó részletes törvényi rendelkezéseket az Infotv., valamint a Ptk. tartalmazza.

Korlátozottan cselekvőképes személyeknek a Webhely igénybevételéhez megadott adatait törvényes képviselőjük az Adatkezelőhöz intézett ez irányú írásos igénylés után megtekintheti, és élhet a Felhasználók adatkezeléshez kapcsolódó jogaival, feltéve, hogy törvényes képviselői mivoltát az Adatkezelőnek hitelt érdemlő módon bizonyította. Cselekvőképtelen Felhasználók adatkezelésre vonatkozó jogait törvényes képviselője gyakorolja, kötelezettségeit ő teljesíti.

16. Az adatalanyt védő további garanciák

Minden Felhasználónak joga van ahhoz, hogy

  • tudomást szerezzen a személyes adatok automatizált állományáról, annak fő céljairól, valamint az adatállományt kezelő személyéről és szokásos lakhelyéről vagy székhelyéről;
  • ésszerű időközönként és túlzott késedelem vagy költség nélkül értesüljön arról, hogy egy automatizált adatállományban személyes adatait tárolják-e, és ezekről az adatokról számára érthető formában tájékoztassák.

17. Az adatkezelőnél kijelölt, adatvédelemért felelős személy

Felhasználó részére segítséget az adatkezeléssel összefüggő döntések meghozatalában, valamint az érintettek jogainak biztosításában az Adatkezelőnél az adatvédelemért felelős, kijelölt személy nyújt segítséget a jelen Adatkezelési Szabályzat 1. pontjában megadott e-mail címen keresztül.

Csatlakozz

Hírlevél

Ez a webhely cookie-kat használ a hitelesítés, a navigálás és egyéb funkciók kezeléséhez. Webhelyünk használatával Ön elfogadja, hogy ilyen típusú cookie-kat helyezhessünk az Ön eszközére.